Menu
Your Cart

Retur

Politica de retur


Renunţarea la cumpărare reprezintă un serviciu oferit de DALIPRITN AND SALE SRL clienţilor săi. Prin acest serviciu, clientii zetko.ro, website operat de către DALIPRINT AND SALE SRL, înregistrată la Registrul Oficiului Comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj sub numărul J18/ 325/ 2015, CUI 34666438, cu sediul social în Mun. Motru, 215200 Str. Stadionului Nr.1, Jud. Gorj, pot returna în termen de 14 zile calendaristice produsele cumpărate de pe platforma www.zetko.ro, conform Termenilor şi Condiţiilor de retur prevăzute în prezentul Regulament.

Acest serviciu nu afectează dreptul de retragere prevazut de O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, pentru contractele încheiate la distanţă sau contractele încheiate în afara spaţiilor comerciale ale DALIPRINT AND SALE SRL.

Dreptul la retragere în 14 zile pentru comerţ la distanţă- cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv şi fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

- ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

- ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

Clienţii care doresc să renunţe la cumpărare, solicitând returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptându-l în integralitate.

Clienţii pot fi persoane fizice sau persoane juridice care au achiziţionat produse de pe www.zetko.ro, fiind titularii facturii sau ai bonului fiscal (persoane fizice) sau reprezentanţii persoanei juridice titulare a facturii fiscale emise de DALIPRINT AND SALE SRL.

Condiții generale pentru returul produselor

Condiţia acceptării returului este ca produsele să fie în aceeaşi stare în care au fost comandate/ livrate (să nu fie deteriorate, să nu prezinte semne de purtare, să aibă toate etichetele intacte, să nu prezinte pete sau rupturi). Ne rezervăm dreptul să refuzăm orice produs returnat care nu poate fi revândut ca nou, întrucât poate pune în pericol sănătatea cumpărătorilor.

Vă recomandăm să probaţi produsele fără îndepărtarea etichetei detaşabile. Trebuie să adăugăm că returul produsului fără eticheta de compoziţie nu poate fi acceptat. Produsele marcate în formularul de retur trebuie predate integral curierului, exact cum au fost bifate la solicitarea returului. Dacă în coletul de retur se află produse diferite faţă de cele din formularul completat, după verificarea pachetului de către curier, preluarea va fi refuzată.

Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost recepţionate. Asiguraţi-vă că produsul nu este protejat de parole setate de dvs. și că aţi șters eventualele conturi pe care le-aţi definit, astfel încât produsul să nu conţină nici o dată cu caracter personal şi sp poată fi adus la versiunea inițială de software.

Returul se face cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul.

Produsul trebuie să fie însotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat.

Dacă aţi cumpărat mai multe produse de același fel și vreţi să le returnaţi pe toate, asiguraţi-vă că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.

Nu se acceptă returul dacă aţi dezinstalat sistemele de operare sau alte programe existente la livrare, dacă produsele au licențe OEM activate sau dacă aţi dezinstalat sistemele de operare sau alte programe existente la livrare.

Dacă în coletul de retur se află produse diferite faţă de cele din formularul completat, după verificarea pachetului de către curier, preluarea va fi refuzată.

MODALIĂŢI DE RETUR

RETUR PRIN CURIER SAU OFICIILE POŞTEI ROMÂNE

Puteţi apela pentru returnarea produselor achiziţionate la serviciile unei firme de curierat rapid. După ce ne-aţi informat că doriţi să returnaţi anumite produse puteţi alege o firmă de curierat pe care o agreaţi dumneavoastră sau ne puteţi solicită ca returul să fie preluat de una dintre firmele de curierat cu care DALIPRINT AND SALE SRL are un contract de prestări servicii în acest sens. Toate taxele aferente serviciului de retur cad în sarcina clientului/ cumpărătorului. Acesta alege fie să plătească, direct, contravaloarea serviciului de transport firmei de curierat la care apelează, fie să îi fie reţinută suma de 16,00 lei din valoarea totală a sumei ce trebuie rambursată, sumă ce reprezintă taxa fixă de retur aferentă serviciului de curierat rapid.   

De asemenea puteţi apela în vederea returnării produselor şi la serviciile Poştei Române. Şi aici contravaloare returului trebuie suportată de către client/ cumpărător. Vă rugăm să menţionaţi metoda de retur aleasă pentru a vă putea oferi detalii cu privire la Oficiile Poştale la care putem primi coletele returnate.

Produsele trebuie returnate la adresă de la care au fost expediate dacă DALIPRINT AND SALE SRL nu meţionează altfel.

În cazul în care comanda pe care o returnaţi a fost făcuta printr-un card de cumpărături, card de credit sau card de debit, suma va fi restituită în contul asociat acestuia. Dacă aţi plătit prin altă metodă, puteţi alege să primiţi banii într-un anumit cont bancar pe care îl specificaţi. Suma va fi restituită în maxim 14 zile de la recepţionarea bunurilor returnate. 

După înregistrarea cererii dumneavoastră de retur, vă vom ţine la curent cu statusul acesteia prin e-mail, apel telefonic, prin intermediul contului de clinet şi/sau  prin SMS

Fiţi fără grija! Vă vom anunţa în momentul în care returul ajunge la depozitul nostru.

După ce verificăm produsele pe care le-aţi returnat, îţi vom spune dacă toate condiţiile de retur au fost îndeplinite.

Te vom anunţa  şi în momentul în care vă vom restituim suma echivalentă returului dumneavoastră.

Contravaloarea texei de retur cade în sarcina furnizorului dacă produsul achiziţionat este neconform sau prezintă defecte de producţie/ fabricaţie.

De asemenea clientul are posibilitatea de a solicita returul cu schimbul mărimii produsului achiziţionat au schimbul cu un alt produs; in acest caz clientul va suporta taxele aferente returului, urmând ca taxele de transport ale produsului înlocuitor să fie suportate de către furnizor.

Toate produsele trebuie să fie ambulate corespunzător în aşa fel încât să nu aibă de suferit în timpul transportului, caz în care expeditorul este responsabil pentru pierderea în parte sau în totalitate survenită produsului ce trebuie returnat.

Exercitarea dreptului de retragere- Consumatorul informeaza DALIPRINT AND SALE SRL cu privire la decizia de retragere din contract la adresa de e-mail office@zetko.ro. Ulterior vă vom solicita toate datele necesare în vederea finalizării cerereii sau vom solicita să completaţi un formular de retur în care să menţionaţi toate detaliile de care avem nevoie pentru procesarea returului şi restituirea contravalorii acestuia.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului

În cazul în care nu există neconformităţi, iar produsele îndeplinesc toate condiţiile de retur mentionate mai sus, angajaţii DALIPRINT AND SALE SRL vor proceda la întocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, în conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispoziţie de compensare, dispoziţie de plata, chitanţa, etc.). Datele necesare întocmirii documentelor mai sus menţionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria şi nr. CI, cont bancar, după caz. Vom folosi datele cu caracter personal în scopul întocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispoziţiilor legale în vigoare. În cazul în care dumneavoastră nu doriţi să furnizaţi aceste date, returnarea produselor nu este posibilă chiar dacă se încadrează în condiţiile de retur mai sus prezentate, întrucât nu ne putem conforma legislaţiei din domeniul fiscal.

DALIPRINT AND SALE SRL poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunţa la cumpărare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restricţiilor privind vânzarea de produse sau servicii.

 

• Nu uitaţi sa ne furnizaţi contul bancar (IBAN) în care doriţi să vă restituim contravaloarea produsului returnat, în cazul comenzilor cu plata ramburs. În cazul plăţilor on-line virăm contravaloarea produselor în contul din care plata a fost efectuată, dacă clientul nu specifică altfel;

• IBAN-ul trebuie să conţină 24 de caractere (cifre şi litere) şi să fie exprimat în RON;

• Termenul maxim de rambursare este de 14 zile de la recepţionarea produselor la adresa indicată, atâta timp cât îndeplineşte toate condiţiile retur;